Komt u onze modelwoningen bekijken? De Zorgbutler

Op de koffie in De ZorgButler

Het is een mooie woensdagochtend in De ZorgButler van onderneemster Angela Kunne. Zo rond een uurtje of 10.00 uur komen de eerste mensen de gemeenschappelijke huiskamer binnen voor de vertrouwde kop koffie. Op de vraag hoe het hen bevalt in De ZorgButler zegt één van hen: “Nou, je ziet het. We zijn allemaal nog in leven.” Wat volgt is één van de vele lachsalvo's die deze ochtend over de tafel vliegen.

Het is typerend voor het groepje dames dat elkaar meermaals per week treft in deze huiskamer. Aan humor geen gebrek! Want op de vraag of er een foto gemaakt mag worden van de gezelligheid aan de koffietafel, zegt mevrouw Van Nimwegen (97 jaar): “Als je 50 jaar eerder was gekomen, dan had ik ‘ja’ gezegd.”

Samen eten

“Dames, hebben jullie nog ergens trek in vanavond?”, vraagt ZorgButler Angela na de tweede kop koffie. Want straks gaat ze een boodschap doen voor de tweewekelijkse gezamenlijke maaltijd. En daarbij zijn suggesties van de bewoners meer dan welkom. “We eten van alles”, zegt één van hen. “Pas nog een Hollands pannetje, we hebben samen een pizza gemaakt en bami volgens het recept van de man van medewerker Els.” En ander vult aan: “Voor het eerst in 50 jaar heb ik hier weer eens rijst op!”

Ondertussen vliegen de verhalen over en weer en worden ieders plannen voor de rest van de dag besproken. De één gaat nog even de stad in, de ander blijft lekker in het eigen appartement. Of even beneden in de tuin zitten op de binnenplaats. “Dat is echt een heerlijk tuintje”, zo klinkt het. “En erg gezellig als de bewoners van de begane grond (Thomas op Kamers, red.) dan even bij ons aanschuiven.”

Eigen leven

Het gevoel dat met name bijblijft deze ochtend is dat men hier naar volle tevredenheid lijkt te wonen. Of zoals iemand het zegt: "Ik voelde me hier al thuis voordat ik hier woonde." Men maakt zelf de keuzes, zoekt elkaar graag op maar leeft bovendien het leven op de eigen gewenste manier. Voor de lichte zorgbehoefte die ze allemaal hebben krijgen ze de ondersteuning die nodig is. Maar over die zogenoemde ‘gebreken’, daar heeft niemand het hier over.

Geinteresseerd in een appartement in De ZorgButler? Onze modelwoningen zijn geopend op 29 juni, 1, 6 & 8 juli a.s.! Meer info over de Open dagen is hier (klik) te vinden.