Komt u onze modelwoningen bekijken? De Zorgbutler

Opening Pietje Bell Huis!

Opening Pietje Bell Huis!

We hebben prachtig nieuws; op donderdag 28 september 2017 vindt de officiële opening van ons pand plaats en zal de naam 'Pietje Bell Huis' worden onthuld, plus een aan hem gewijd belevingsobject/kunstwerk in de centrale hal beneden. Daarmee keert de kinderboekenheld uit begin vorige eeuw terug naar Rotterdam en zal zijn naam straks fier op onze voorgevel prijken. 

De ZorgButler zit aan de Rotterdamse Cordell Hullplaats onder één dak met Thomas op Kamers, een woonvoorziening voor zelfstandige (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Net als bij de ZorgButler gaat het ook hier om behoud van zelfstandigheid en regelarme maar liefdevolle zorg vanuit het hart. Zorg dus waar het draait om aandacht voor elkaar en oprechte interesse. Geen overbodige protocollen en zorgplannen die het plezier voor zowel bewoners als medewerkers in de weg staan, maar simpelweg een band opbouwen met elkaar en aan één woord genoeg hebben. Een veilige, gezellige én betaalbare omgeving waar iedereen vindt wat hij/zij nodig heeft.  

We mogen deze eigenzinnige en 'andere' manier van zorgen sinds april 2017 in de praktijk brengen in ons schitterende pand. Tot groot genoegen van onze 3 ZorgButlers, de hospita/zorgondernemer van Thomas op Kamers en natuurlijk de medewerkers en bewoners van beide woonvoorzieningen. Waar het tot nog toe echter aan ontbrak was een passende naam van het pand waarin al dit moois gebeurt. 

"Pietje Bell van de zorg"

De visie op zorg bij beide voorzieningen is hetzelfde als bij De Thomashuizen (sinds 2003) en de Herbergier (sinds 2007), twee kleinschalige woonconcepten die uit dezelfde koker komen als De ZorgButler en Thomas op Kamers. Oprichter en initiatiefnemer van deze 4 formules is Hans van Putten die ooit eens door niemand minder dan staatssecretaris van Rijn werd aangeduid als 'de Pietje Bell van de Zorg'.

Het zal alles te maken hebben met diens onconventionele kijk op zorg en de wil om recht tegen de stroom in mooie dingen te creeeren. Dingen waarvan 'de gevesitigde orde' op z'n zachts gezegd wat zenuwachtig wordt, maar waar de bewoners het goed hebben. En laat dat nu naadloos aansluiten bij het effect dat de ondeugende boekenheld van Chris van Abkoude teweeg bracht begin 20e eeuw; in de armen gesloten door de lezers, maar met argwaan in de gaten gehouden zo tussen alle brave jongens en meisjesboeken in.

We zijn er trots op dat deze naam straks op onze voorgevel staat, plus het Pietje Bell-belevingsobject/kunstwerk in de entreehal.