Komt u onze modelwoningen bekijken? De Zorgbutler

Nieuwsuur maakt opnames bij De ZorgButler

Een gezellige drukte deze ochtend op de 3e etage van De ZorgButler. Je krijgt immers niet elke dag een filmploeg van Nieuwsuur over de vloer! Binnenkort op tv, nu alvast wat foto’s in dit bericht.

De redactie van Nieuwsuur werd vandaag met open armen ontvangen door de ZorgButlers, bewoners en initiatiefnemer van de ZorgButler Hans van Putten. Het was druk bij de koffietafel tijdens de opnames en meerdere bewoners hadden zichzelf in hun beste kleding gestoken. Dat belooft wat voor de uitzending!

Aanleiding van de reportage is de wens van Nieuwsuur om een item te maken over nieuwe vormen van ouderenzorg. Hoe wordt ‘het gat’ opgevuld sinds het sluiten van de verzorgingshuizen? Hoe wordt er ingespeeld op het feit dat mensen voortaan langer thuis blijven wonen met alle gevolgen van dien?

Opfleuren

Het zijn thema’s waar we met De ZorgButler een antwoord op willen geven. Een oud verzorgingshuis is letterlijk nieuw leven ingeblazen en omgetoverd tot een sfeervol thuis voor ouderen waar de zorg én de gezelligheid altijd dichtbij is. We zien sinds de start in april 2017 dat de formule werkt. Dat mensen opfleuren, met elkaar een leuke tijd beleven en (weer) vreugde voelen in het leven. Om dat gevoel zelf te ervaren hoef je enkel maar even aan te schuiven aan de koffietafel op een willekeurige morgen/verdieping.

Nieuws & Co.

En dat heeft de cameraploeg dan ook gedaan. Wanneer het item op tv te zien zal zijn is nog niet bekend. Naast Nieuwsuur was overigens ook het radio-programma Nieuws & Co. van de partij om een reportage te maken. Deze zal rond dezelfde periode als de tv-uitzending te beluisteren zijn.