Komt u onze modelwoningen bekijken? De Zorgbutler

De Drie Notenboomen; leuker, beter én goedkoper

De ZorgButler is het idee van de mensen die ook achter de kleinschalige zorgformules Thomashuis en Herbergier zitten. Die organisatie heet ‘De Drie Notenboomen’ (DDN) en is opgericht door Hans van Putten, de vader van Thomas. De reden dat DDN is opgericht heeft alles te maken met de onvrede van Hans over de zorg voor zijn zoon die een verstandelijke beperking had. Met DDN had hij één doel, en dat is de zorg leuker, beter en goedkoper maken! Bijna 15 jaar later is dat doel nog altijd ongewijzigd.

Thomashuis

Het resultaat van de zoektocht van Hans naar een betere plek voor zijn zoon, resulteerde in 2003 in het eerste Thomashuis. Een kleinschalige plek waar 8 á 9 mensen met een verstandelijke beperking samenwonen met de mensen die voor ze zorgen. Het huis functioneert haast als een groot gezin. De formule telt in Nederland bijna 120 Thomashuizen waar rond de 1000 bewoners een warm thuis mogen vinden.

Bekijk hier de website van de Thomashuizen.

Herbergier

Naast een warm thuis voor mensen met een verstandelijke beperking, bieden we ook zorg aan ouderen met geheugenproblemen; de Herbergier. Het uitgangspunt is hetzelfde als bij de Thomashuizen, en Nederland telt sinds 2007 bijna 40 Herbergiers. In elke Herbergier wonen 15 á 16 ouderen samen met de mensen die voor ze zorgen.

Bekijk hier de website van de Herbergier.

 

Tweets