Waarom een eigen Zorgbutler starten?

Een hoge werkdruk, een krappe personele bezetting, veel vergaderen en bureaucratische rompslomp. En dan wil je ook nog de zorg en aandacht geven die je bewoner nodig heeft. Het is een race tegen de klok waarbij je niet de tijd aan de bewoner kunt geven die je wilt geven en waar weinig ruimte is voor spontaniteit. Veel zorgprofessionals lopen tegen deze muren op in de reguliere zorg. Terwijl zij juist in de zorg zijn gaan werken om iets voor de kwetsbare medemens te betekenen. Zorgen moet je niet maken, maar doen!

Daarom biedt het zorgondernemerschap de mogelijkheid om te zorgen vanuit jouw hart en de zorg zelf invulling geven. Dankzij het kleinschalige karakter bén je er voor de bewoners, kan je inspelen op individuele behoeften en kijken naar kansen en ontwikkelmogelijkheden.

Maatschappelijk ondernemen

Als Zorgbutler-ondernemer heb je zelf de touwtjes in handen en stel je zelf de bewonersgroep en het medewerkersteam samen. Een verbindende activiteit met de buurt opzetten of een creatief idee uitwerken? Het is helemaal aan jullie. Keuzevrijheid, ondernemerschap en kleinschaligheid. Met deze essentiële bouwstenen maak je samen met het team een verschil voor bewoners én hun familie. Je bouwt mee aan de kleinschalige zorg. Een bijzonder staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zorgdroom waarmaken

In aanloop naar en tijdens het runnen van een eigen Zorgbutler ontpop je van zorgprofessional naar zorgondernemer. Als ondernemer blijf je leren en is er ruimte om jezelf in allerlei aspecten uit te dagen. Je bent een duizendpoot, regisseur van je eigen tijd en geeft bewoners een veilig thuis.

Kortom, zoek jij een zingevende leefwijze waarbij er volop mogelijkheid is voor zelfontwikkeling, bouwen aan de dementiezorg en zien hoe jij bij de medemens het verschil maakt? Verdiep je dan verder in het Zorgbutler-ondernemerschap.