Komt u onze modelwoningen bekijken? De Zorgbutler

De ZorgButler volgens de bewoners

Wie wonen er zoal in De ZorgButler, en belangrijker nog; wat zijn de ervaringen sinds de start halverwege april 2017? Op deze pagina maakt u kennis met een aantal bewoners die graag hun verhaal delen!

'Ma, wat woon je hier toch leuk'

Ze heeft zojuist even een kopje koffie gedronken in de gemeenschappelijke huiskamer. Vaste prik is het. “En altijd erg gezellig”, zegt mevrouw Voets in haar appartement op de 2e verdieping. “Ik zeg tegen mensen altijd dat ze hier eens moeten komen kijken. Het is heel plezierig wonen.”

Even lekker rustig zitten, een beetje lezen of aan haar hobbytafel wat zelfgemaakte kaarten in elkaar knutselen; mevrouw Voets komt de dag wel door. Ze drinkt ’s middags een kopje thee in de huiskamer en af en toe pakt ze de metro naar de andere kant van de stad om een boodschap te doen. Eigenlijk hoeft ze zich geen moment te vervelen. “En gewoon zelf koken”, zegt ze. “Ik ben niet zo van de magnetronmaaltijden. En deze keukens hier zijn erg mooi. Ik was er gelijk dol op, weet je dat.”

Mevrouw Voets woonde vlakbij in een flat. Ze heeft het pand waarin de ZorgButler is gevestigd nauwlettend in de gaten gehouden de laatste jaren. “Ik heb het helemaal opgebouwd zien worden en ben puur uit nieuwsgierigheid toch maar eens gaan kijken”, vertelt ze. “Ik was toe aan iets anders, en het sprak me erg aan toen ik hier voor het eerst kwam. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb. Het is betaalbaar en ik voel me hier veilig. Heel belangrijk vind ik dat.”

Ze heeft creatieve kinderen die uitgebreid hebben geholpen bij het inrichting van de kamer. Samen hebben ze geverfd, behangen en de vloerbedekking gelegd. Inmiddels is het echt haar eigen huisje geworden, helemaal zoals ze het hebben wil. Met een mooi uitzicht bovendien. “Mijn kinderen raken er ook niet over uitgepraat”, zegt ze. “Ma, wat woon je hier toch leuk, zeggen ze vaak.”

 

Thaise kookkunsten op de 3e

Mevrouw De Haas zit rustig op de bank met haar tablet op schoot. Haar kamer is weer spik en span dankzij medewerker Lia die vakkundig haar dweil tussen het meubilair door beweegt. Mevrouw De Haas heeft het tafereel zojuist tevreden geobserveerd. "De verzorging is hier heel goed hoor", zegt ze. "En ze zijn allemaal zo lief voor me. Ik voel me hier helemaal thuis." 

Mevrouw De Haas met haar tablet op schot

De 91-jarige mevrouw De Haas zit naar eigen zeggen in de ‘gezellige ZorgButler’ helemaal op haar plek. Ze heeft een beetje hulp nodig hier en daar, maar kan nog prima zelf uit de voeten. Even met de metro een kleine boodschap doen bijvoorbeeld, of een ommetje maken met de rollator. “Ik ben hier overal in de omgeving al geweest", zo zegt ze. "Ik heb hier ook jaren vlakbij gewoond, in Alexanderpolder. Daar wilde ik eigenlijk blijven, maar ik had steeds wat meer hulp nodig. En ook behoefte aan wat meer contact."

Kookprogramma

Een aantal keer per week verzorgt ZorgButler Angela een gezamenlijke maaltijd, maar net als de meeste andere bewoners kookt mevrouw De Haas het liefst gewoon lekker zelf in haar eigen keuken. Ter inspiratie klinken uit haar tablet de geluiden van een Thais kookprogramma. Ze zet het geluid wat harder. “Kijk eens even”, zegt ze. “Heerlijk hè, wat ze allemaal maken?” Maar zelf kan ze er ook wat van, zo getuigt een optreden op tv (klik voor link) in het programma van tv-kok Danny Jansen op 24 Kitchen. “Ik ben op mijn 89e nog beroemd geworden”, lacht ze. “Ik heb samen met hem het kipgerecht Boemboe Roedjak gemaakt volgens mijn eigen recept. Lekker hoor.”